Oratlas    »    Numëruesi në internet i karaktereve

Numëruesi në internet i karaktereve

X

Sa karaktere ka teksti im?

Në botën e informatikës, një karakter është njësia bazë e informacionit që përbën tekstin. Mund të përfaqësojë një shkronjë, një numër, një simbol apo edhe një hapësirë ​​boshe. Mund të përfaqësojë gjithashtu veprime që janë pjesë përbërëse e tekstit, si fillimi i një rreshti të ri ose një skedë horizontale.

Karakteret mund të jenë ideograme që përfaqësojnë një fjalë të plotë, si në gjuhën kineze, dhe mund të jenë gjithashtu emoji që përdorim për të përfaqësuar emocionet.

Kjo faqe ka një qëllim të thjeshtë: numëron karakteret. Për të ditur se sa karaktere ka një tekst, thjesht duhet ta futni atë në zonën e treguar dhe numri i karaktereve që e përbëjnë atë do të shfaqet automatikisht. Shuma e raportuar rifreskohet menjëherë pas çdo ndryshimi në gjatësinë e tekstit të futur. Në mënyrë të përshtatshme shfaqet një 'X' e kuqe që lejon përdoruesin të pastrojë zonën e tekstit.

Ky shtues i karaktereve është krijuar për të funksionuar mirë në çdo shfletues dhe në çdo madhësi ekrani.