Oratlas    »    Интернет читач на текстови
да се чита гласно автоматски
Исчистете
Да се прочита

Онлајн читач на текст за читање гласно автоматски

Упатства:

Ова е страница што гласно чита текстови. Ова е направено бесплатно, преку програма за синтетизатор на говор, која зборува со изговарање на зборовите и фразите на внесеното писмо. Оваа страница може да се користи како диктатор, симулатор на звучници или едноставно како виртуелен наратор или плеер со текст.

Внесете го целиот текст што треба да се прочита во главната област за текст. Може да ја внесете и адресата на веб-страницата чиј текст сакате да го прочитате. Потоа притиснете го копчето Прочитајте за да започнете со читање; копчето Пауза престанува со читање за да продолжи кога повторно ќе се притисне копчето за читање. Откажете го запирањето, оставајќи ја апликацијата подготвена за повторно започнување. Clear го отстранува внесениот текст, оставајќи ја областа подготвена за нов запис. Опаѓачкото мени ви овозможува да изберете јазик на гласот со кој се прави читањето, а во некои случаи и земјата на потекло. Овие гласови се природни, некои машки и некои женски.

Овој конвертор текст-во-говор работи добро во сите прелистувачи.


© 2022 Oratlas - Сите права се задржани