Oratlas    »    Converter van decimaal getal naar binair getal
met een stapsgewijze uitleg van de berekening


Converter van decimaal getal naar binair getal met een stapsgewijze lijst van de uitgevoerde berekeningen

Instructies:

Dit is een decimaal getal naar binair getal omzetter. U kunt negatieve getallen en ook getallen met een breukdeel converteren. Het resultaat heeft volledige nauwkeurigheid in zijn gehele deel. In het fractionele deel heeft het resultaat een nauwkeurigheid van maximaal 10 keer het aantal ingevoerde fractionele cijfers.

Voer het decimale getal in waarvan u het binaire equivalent wilt verkrijgen. De conversie wordt onmiddellijk gedaan, terwijl het nummer wordt ingevoerd, zonder dat u op een knop hoeft te klikken. Merk op dat het tekstgebied alleen geldige tekens ondersteunt die overeenkomen met een decimaal getal. Dit zijn het minteken, het scheidingsteken voor breuken en de numerieke cijfers nul tot en met negen.

Onder de conversie ziet u een lijst met de stappen om de conversie handmatig uit te voeren. Deze lijst verschijnt ook als het nummer wordt ingevoerd.

Deze pagina biedt ook functies met betrekking tot de conversie, uitvoerbaar door op de knoppen te klikken. Dit zijn:© 2024 Oratlas - Alle rechten voorbehouden