Oratlas    »    Kaunter perkataan dalam talian

Kaunter perkataan dalam talian

X

Berapa banyak perkataan yang terdapat dalam teks saya?

Sejak dahulu lagi, kata-kata menjadi wahana utama untuk meluahkan pemikiran manusia. Sepatah perkataan adalah lebih daripada satu urutan huruf semata-mata; Ia adalah entiti yang mempunyai makna tersendiri, mampu menyampaikan idea, emosi dan pengetahuan. Ahli falsafah telah terpesona dengan kata-kata, meneroka kuasa mereka untuk menangkap intipati sesuatu dan peranan mereka dalam komunikasi dan pemahaman.

Kaunter perkataan dalam talian ini ialah halaman web yang melaporkan bilangan perkataan yang digunakan dalam teks. Mengetahui bilangan perkataan boleh berguna untuk memenuhi keperluan panjang teks atau untuk memperhalusi gaya penulisan kita.

Arahan penggunaan adalah mudah. Untuk mengetahui bilangan perkataan yang ada pada teks, anda hanya perlu memasukkannya dalam kawasan yang dinyatakan dan bilangan perkataan yang membentuknya akan muncul secara automatik. Jumlah yang dilaporkan dimuat semula serta-merta apabila sebarang perubahan pada teks yang dimasukkan. Sewajarnya 'X' merah muncul membenarkan pengguna mengosongkan kawasan teks.

Penambah perkataan ini direka bentuk untuk berfungsi dengan baik dalam mana-mana pelayar dan pada sebarang saiz skrin. Ia hanya berfungsi dengan bahasa yang biasanya memisahkan perkataan mereka dengan ruang putih, walaupun ia juga mengambil kira bentuk pemisahan lain antara perkataan.