Oratlas    »    Online woordenteller

Online woordenteller

X

Hoeveel woorden heeft mijn tekst?

Sinds onheuglijke tijden zijn woorden het belangrijkste voertuig geweest voor de uitdrukking van het menselijk denken. Een woord is meer dan alleen maar een reeks letters; Het is een entiteit met een eigen betekenis, die in staat is ideeën, emoties en kennis over te dragen. Filosofen zijn gefascineerd door woorden en onderzoeken hun kracht om de essentie van dingen vast te leggen en hun rol in communicatie en begrip.

Deze online woordenteller is een webpagina die het aantal woorden in een tekst rapporteert. Het kennen van het aantal woorden kan nuttig zijn om aan de vereisten voor de tekstlengte te voldoen of om onze schrijfstijl te verfijnen.

Gebruiksaanwijzingen zijn eenvoudig. Om te weten hoeveel woorden een tekst heeft, hoeft u deze alleen maar in het aangegeven gebied in te voeren en het aantal woorden waaruit de tekst bestaat, verschijnt automatisch. Het gerapporteerde bedrag wordt onmiddellijk vernieuwd bij elke wijziging in de ingevoerde tekst. Op passende wijze verschijnt er een rode 'X' waarmee de gebruiker het tekstgebied kan wissen.

Deze woordadder is ontworpen om goed te werken in elke browser en op elk schermformaat. Het werkt alleen met talen die hun woorden doorgaans scheiden met spaties, al houdt het ook rekening met andere vormen van scheiding tussen woorden.