Oratlas    »    Онлайн брояч на думи

Онлайн брояч на думи

X

Колко думи съдържа моят текст?

От незапомнени времена думите са били основното средство за изразяване на човешката мисъл. Една дума е повече от обикновена поредица от букви; Това е образувание със собствено значение, способно да предава идеи, емоции и знания. Философите са били очаровани от думите, изследвайки силата им да улавят същността на нещата и тяхната роля в комуникацията и разбирането.

Този онлайн брояч на думи е уеб страница, която отчита броя на думите, използвани в даден текст. Познаването на броя на думите може да бъде полезно, за да отговорим на изискванията за дължина на текста или да усъвършенстваме стила си на писане.

Инструкциите за употреба са прости. За да разберете колко думи има даден текст, просто трябва да го въведете в посочената област и автоматично ще се появи броят на думите, които го съставят. Отчетената сума се опреснява мигновено при промяна на въведения текст. По подходящ начин се появява червен "X", който позволява на потребителя да изчисти текстовата област.

Този разширител на думи е проектиран да работи добре във всеки браузър и на всеки размер на екрана. Работи само с езици, които обикновено разделят думите си с бели интервали, въпреки че взема предвид и други форми на разделяне между думите.